img
0
Обране

Проект: РОМСАТ впровадив радіочастотну безлунну камеру для УкрТЕСТ

07 травня 2018
НТВЦ УкрТЕСТ розширює перелік обладнання сучасною системою для проведення випробувань радіообладнання французького виробництва SIEPEL.

НТВЦ УкрТЕСТ розширює перелік обладнання сучасною системою для проведення випробувань радіообладнання французького виробництва SIEPEL - Romsat.ua

Фото: Запуск радіочастотної безлунної камери в НТВЦ УкрТЕСТ

Оцінка відповідності згідно з європейськими нормами

В умовах впровадження в Україні міжнародних стандартів виникає потреба в лабораторіях, які мають змогу проводити випробування електротехнічної продукції на її відповідність європейським нормам. Саме такою є Науково-технічний випробувальний центр УкрТЕСТ ДП «Укрметртестстандарт».

Випробувальний центр УкрТЕСТ успішно працює в Міжнародній системі взаємного визнання результатів випробувань та сертифікації електрообладнання IECEЕ (СВ ІЕСЕЕ), завдяки чому його результати визнаються у більш ніж 50 провідних країнах світу. При постачанні продукції в країни Європейського Союзу вітчизняні виробники можуть використовувати результати випробувань, отримані в УкрТЕСТ, при формуванні технічного файлу для Декларації СЄ. Окрім українських виробників, послугами УкрТЕСТ користуються зарубіжні компанії.

Радіочастотна безлунна камера SIEPEL

Великий попит на проведення випробувань спонукає УкрТЕСТ закуповувати та впроваджувати нове обладнання. Це не лише надсучасні та точні вимірювальні генератори, аналізатори, вимірювальні антени та ін., а й спеціальне устаткування, випробувальні майданчики, камери для створення специфічних умов випробовувань. Тому в процесі розширення технічних можливостей із випробувань наприкінці 2017 року було завершено проект запуску системи для забезпечення проведення випробувань радіообладнання.

«Система призначена для створення необхідних умов під час проведення випробувань обладнання, яке використовує сучасні радіотехнології LTE (E-UTRA), IEEE 802.11 a/b/g/n/ac/ad, WCDMA та NFC. Екранування від зовнішніх радіочастотних сигналів в діапазоні від 30 МГц до 40 000 МГц та робочий діапазон частот в «тихій» зоні камери дозволить проводити вимірювання на відповідність вимогам стандартам директиви RED 2014/53», − заступник начальника відділу випробувань із електромагнітної сумісності Дмитро Дьомін


Радіочастотна безлунна камера SIEPEL - Romsat.ua

Фото: Вигляд зсередини безлунної камери.

Реалізація проекту

З червня 2017 року на заміну RTTED 1999/5/ЕС (R&TTE) була прийнята директива щодо радіообладнання RED 2014/53/ЕС, де передбачаються нові вимоги, критерії та методи щодо тестування радіообладнання. У рамках програми з гармонізації українських та європейських стандартів частина обладнання УкрТЕСТ була придбана за кошти Євросоюзу.

Етапи реалізації проектуФОТО

Реалізація проекту - Радіочастотна безлунна камера SIEPEL - Romsat.ua

«Проект складався із двох етапів. В 2016 році в УкрТЕСТ впровадили потужну автоматизовану систему для проведення вимірювань радіообладнання на базі приладів Rohde & Schwarz, яка здійснює вимірювання в кабельних трактах. Наступний етап – визначення вимог до безлунної камери для вимірювання характеристик, які випромінюються обладнанням. – коментує запуск Ігор Пелевін, керівник проектів РОМСАТ – Попередній наш проект з побудови безлунної камери для випробовування стійкості електрообладнання щодо впливу електромагнітного поля був реалізований у співпраці з німецькою компанією AlbatrossProjects. Але в останньому випадку, після аналізу існуючих ринкових пропозицій, ми зупинились на французькій компанії SIEPEL, клієнтами якого є відомі Thales, Sagem, Schneider, Legrand та інші».

Нові можливості для УкрТЕСТ

Високотехнологічне обладнання Rohde & Schwarz з безлунною камерою Siepel розширюють можливості для УкрТЕСТ.

«Проект впровадження нової системи для забезпечення проведення випробувань радіообладнання став для нас логічним кроком у розвитку. Завдяки нашому технічному партнеру, компанії РОМСАТ, ми отримали сучасне рішення, яке дозволить УкрТЕСТ розширити спектр послуг», − резюмує Анатолій Гіндікін, начальник науково-технічного випробувального центру УкрТЕСТ.

Команда проекту УкрТЕСТ та РОМСАТ

УкрТЕСТ

Науково-технічний випробувальний центр УкрТЕСТ є структурним підрозділом Всеукраїнського державного науково-виробничого центру стандартизації, метрології, сертифікації і захисту прав споживачів (ДП «Укрметртестстандарт»).


Ваш РОМСАТ