img
0
Обране

Кібербезпека - попередження про ботнет

28 травня 2021
Mikrotik_623x390_ukr.jpg

Безпека мережі

Хоча RouterOS поставляється з надійними опціями безпеки, ніщо не може захистити користувача, який використовує прості паролі та застаріле програмне забезпечення. Хочемо нагадати основні користувацькі правила безпеки в інтернеті.

  • захист паролем: MikroTik пропонує використовувати pwgen або інші генератори для створення надійних, унікальних паролів для всіх ваших пристроїв (як маршрутизатор, так і мережу).
  • оновлення програмного забезпечення: рекомендується постійно оновлювати RouterOS. Окрім підвищеної безпеки, MikroTik продовжує додавати нову функціональність, а також покращує продуктивність та стабільність з кожним оновленням. Ці оновлення безкоштовні, тому немає причин їх пропускати.
  • перевірка конфігурації RouterOS: хороша звичка безпеки мережі. Невизнані або незвичні параметри конфігурації можуть вказувати на зламаний пристрій. У такому випадку користувачеві слід виконати повне скидання системи, перевстановити або зв’язатися зі службою підтримки MikroTik для отримання подальшої допомоги.

Підсумовуючи, можна сказати що необхідно обов'язково дбати про безпеку пристрою, інакше хакери використають це! Вони постійно шукають погано захищені пристрої, які можна додати до своїх ботнетів - або продати їх пізніше, або використовувати ваші пристрої для будь-яких видів злочинної діяльності.

РОМСАТ - офіційний дистриб'ютор MikroTik в Україні