img
0
Обране

Штучний інтелект в камерах Wisenet

27 квітня 2020

Штучний інтелект в камерах відеоспостереження Wisenet підвищує безпеку і ефективність бізнесу

news_27_04_2020.jpg

Відстежити будь-яку дію

На базовому рівні камера відеоспостереження з штучним інтелектом використовує розпізнавання образів, щоб розрізняти між собою об'єкти різних категорій - «Людина», «Обличчя», «Автомобіль», «Номер автомобіля». З цього складається здатність вбудованих в камеру алгоритмів швидко і точно ідентифікувати різні ознаки того, що бачить камера. Камери відеоспостереження з штучним інтелектом можуть відстежувати окремі об'єкти і кожну з їхніх ознак навіть у дуже жвавих місцях.

Такі камери можуть розрізняти багато ознак відслідковуваних об'єктів. Наприклад, нові камери серії Wisenet P здатні знаходити в кадрі людину і визначати колір його одягу. Далі, їх «інтелекту» цілком вистачає на те, щоб виявити, що він носить окуляри або тримає портфель. Інформація про наявність цих ознак зберігається у відеозаписі у вигляді метаданих.

Алгоритм-штучного-інтелекту-на-основі-глибокого-навчання-для-камер-Wisenet | romsat.ua

Камери відеоспостереження Wisenet серії P використовують алгоритм штучного інтелекту для аналізу характерних ознак людини. Ефективність даної технології стає очевидною, як тільки виникає необхідність вивчити відеозапис. Замість того, щоб протягом багатьох годин вручну переглядати архів в пошуках певної людини в натовпі, оператор може ввести в систему ознаки, за якими його слід шукати, а також задати часовий проміжок для пошуку.

Безпека і управління

news_s_27_04_2020.jpg  Можливості камер з вбудованим штучним інтелектом можуть використовуватися не тільки для забезпечення безпеки, але і в сфері роздрібної торгівлі. У магазинах камери відеоспостереження давно вже використовуються для боротьби з крадіжками. Алгоритми, вбудовані в камери, здатні визначати різні ознаки людей, які прийшли в магазин. У цьому вони по точності результату майже не поступаються людині. В результаті автоматично знаходиться розподіл покупців за статтю та віком, після чого визначається відношення відповідних груп покупців до різних товарів. Це дозволяє точно підлаштовувати роботу магазину під переваги тих, хто його відвідує, і, відтак, підвищувати обсяг продажів.

Важлива для магазину і інша процедура - підрахунок числа людей. Він заснований на здатності штучного інтелекту виділяти кожну людину на панорамному зображенні з камери, підвішеній вгорі, над проходом. В цьому випадку система відеоспостереження постійно рахує кількість людей, які увійшли в магазин і вийшли з нього. 

Искусственный интеллект в камерах Wisenet


Панорамна камера, розміщена над торговим залом, дозволяє побудувати теплову карту території, що оглядатиметься. На цій карті будуть різними кольорами показана частота появи людей на різних ділянках. На основі цієї інформації можна з'ясувати, які товари в якій мірі привертають покупців. Таким чином, штучний інтелект в камерах відеоспостереження дає рітейлерам потужний інструмент для підвищення ефективності та прибутковості бізнесу.

РОМСАТ - офіційний дистриб'ютор Hanwha Techwin (Samsung Techwin) в Україні