img
0
Обране

З Днем Конституції України!

28 червня 2015
28 червня 1996 наша країна здобула Конституцію - основний закон держави.

Колеги, партнери, друзі!
Сьогодні День Конституції України - символічне свято для України. Цей символічний закон яскраво демонструє незалежність нашої країни. Прийміть поздоровлення від дружного колективу компанії РОМСАТ!

Робочий графік РОМСАТ: 29 червня (Пн) - вихідний.

Romsat.ua | З Днем Конституції України - 28 червня 2015 р

Як приймалась Конституція Украіїни?

У червні 1996-го депутати Верховної Ради ухвалили Конституцію. Це сталося на п'ятий рік після проголошення незалежності. Народні обранці працювали усю ніч з 27 на 28 червня — загалом безперервно 23 години. Під час голосування «ЗА» висловилися 315 парламентарів. Наша держава остання з колишніх країн "союзу" прийняла Конституцію, через п'ять років існування незалежної України.

Навіщо потрібна Коституція України?

Верховна Рада України від імені Українського народу - громадян України всіх національностей, виражаючи суверенну волю народу, спираючись на багатовікову історію українського державотворення і на основі здійсненого українською нацією, усім Українським народом права на самовизначення, дбаючи про забезпечення прав і свобод людини та гідних умов її життя, піклуючись про зміцнення громадянської злагоди на землі України, прагнучи розвивати і зміцнювати демократичну, соціальну, правову державу, усвідомлюючи відповідальність перед Богом, власною совістю, попередніми, нинішнім та прийдешніми поколіннями, керуючись Актом проголошення незалежності України від 24 серпня 1991 року, схваленим 1 грудня 1991 року всенародним голосуванням, приймає цю Конституцію – Основний Закон України.

Гарних вихідних!