img
0
Обране

Датчик вібрації Aqara – універсальний сенсор Розумного Дому

22 липня 2020

aqara_done_ua.gif

Універсальний сенсор

Датчик вібрації Aqara – особливий пристрій в лінійці Aqara. Незважаючи на його простоту, сенсор є універсальним, а спосіб використання залежить тільки від фантазії користувача. 

  • Датчик виконаний у форм-факторі популярного Датчика температури і вологості Aqara. Габарити моделі: 36 х 36 x 9 мм 

  • Сенсор побудований на базі акселерометра та гіроскопа і може фіксувати три різні події: вібрацію / нахил / падіння.

  • Для кожної з подій можна налаштувати чутливість: високу, середню, низьку.

  • Автоматизації налаштовуються на окрему подію або на їх комбінацію.
aqara_623x550_menu.png

Приклади використання

-  Для відстежування різних предметів у домі – потрібно просто закріпити датчик за допомогою клейкої наліпки та з’єднати його з Центральним Хабом. Кожного разу, як предмет хоча б трохи змінить своє положення, відбудеться фіксація цієї події. У записах датчика буде доступна інформація яка саме подія відбулася та її точний час.

-  Окремим випадком відстежування предметів є моніторинг відкриття висувних шухляд. Портативний розмір дозволяє без проблем встановити такий датчик в шухлядах домашніх меблів. Як варіант автоматизації - запалювання світла, коли шухляда була відкрита. Для цього знадобиться також лампочка Aqara.

-  Датчик вібрації Aqara може виконувати функції аналогічні до Датчика відкриття дверей/вікна. В такому випадку, замість розриву контактів, буде фіксуватися нахил або переміщення дверей/вікна. Датчик можна прикріпити безпосередньо до дверей або закріпити на ручці.

-  Користувачам Apple HomeKit датчик надає ще одну можливість – налаштувати автоматизацію, коли жодних переміщень не фіксується. Як показують описи в інтернеті, популярним використанням такої можливості є моніторинг роботи пральної машини. Коли прання закінчене, підключається автоматизація з Центральним Хабом, яка сповістить про кінець роботи.

-  Користувачі Android можуть розширити функціонал сенсора за допомогою інтеграції з сервісом IFTTT. На спрацювання датчика налаштовується повідомлення з ключовим словом, яке, своєю чергою, є тригером для виконання автоматизації IFTTT. Наприклад, спрацювання датчика вібрації можуть реєструватися в Google Calendar.

РОМСАТ - офіційний дистриб'ютор Aqara в Україні