img
0
Обране

Екскурсія по Запорізькому заводу кольорових металів

04 листопада 2021
33KM_W_623x390_ukr.jpg

Екскурсія по Запорізькому заводу кольорових металів 

Нещодавно компанія РОМСАТ підписала дистриб’юторську угоду з Запорізьким заводом кольорових металів, що займає лідируючі позиції з виробництва та реалізації кабельно-провідникової продукції як в Україні, так і за її межами.

А наприкінці жовтня наші нові партнери запросили команду РОМСАТ разом з клієнтами на екскурсію по своїм виробничим потужностям та запропонували показати повний цикл виробництва: від підготовки сировини до готової продукції.

Докладніше: РОМСАТ став дистриб'ютором ЗЗКМ

01.png

30 років невпинного розвитку

15 жовтня завод відмітив свій ювілей, 30 років з дня заснування. За три десятиліття ЗЗКМ зміг стати надійним постачальником та партнером, чий кабель представлений не лише у всіх куточках України, а й у 24 країнах світу. 

На ЗЗКМ використовується повний цикл виробництва, починаючи від виготовлення мідних катодів і катанки, закінчуючи готовою кабельно-провідниковою продукцією. Сьогодні ЗЗКМ це:

  • більш ніж 50000 м2 виробничих площ
  • висококваліфіковані спеціалісти
  • лабораторія із сучасним випробувальним обладнанням
  • понад 6000 м2 складських приміщень
  • контроль якості на кожному етапі виробництва
  • сучасне екструзійне обладнання
  • більш ніж 100000 км кабелю на рік 

Масштабна модернізація та європейські стандарти

У ході екскурсії команду РОМСАТ познайомили з підприємством, новою лінією та з усіма важливими об'єктами виробничої інфраструктури. Разом з колегами вдалося побачити  результати реальних змін у кожному процесі діяльності підприємства - від волочіння катанки до виробництва готової продукції, складування та відвантаження, великого складу та власного автопарку.

Також в рамках екскурсії відвідали випробувальну лабораторію заводу, що дозволяє проводити надійну перевірку, як готової продукції, так і вхідний контроль матеріалів. Представники заводу радо відповідали на всі запитання наших клієнтів та демонстрували основні виробничі процеси. Масштабна модернізація та нові європейські стандарти – саме так можна коротко схарактеризувати дане високотехнологічне підприємство.

Детальний фотозвіт у нашій галереї

02.png

Сучасне обладнання від світових виробників

Отримання високоякісної мідної безкисневої катанки залежить від якості мідних катодів. Вміст міді в катодах виробництва ЗЗКМ досягає 99,997%, що відповідає всім сучасним стандартам. Сама катанка безкиснева, що дозволяє волочити тонкий дріт діаметром 0.1 мм. Виробництво мідної безкисневої катанки здійснюється на установці безперервного лиття, Фінляндія.

Мідний дріт виготовляється на лініях грубого волочіння M81 та на лініях тонкого волочіння MMH101 фірми Niehoff, Німеччина. Накладення полімерної ізоляції та оболонки проводиться на екструзійних лініях фірми MAILLEFFER, Фінляндія.

Власна лабораторія передового рівня

Особлива увага приділяється якості виробів. Вся готова продукція піддається випробуванням та тестам в лабораторії, яка оснащена найсучаснішим технологічним обладнанням. Високі стандарти продукції також підтверджені незалежними європейськими лабораторіями, кабель має декларації відповідності RoHS; CPR; CE; VDE; Reach.

Технологія REELEX Air в коробках ЗЗКМ

Ринок постійно вимагає нових рішень, тому на ЗЗКМ, одному з перших в Україні, була впроваджена інноваційна технологія упаковки американської компанії REELEX, що дозволяє відмотувати кабель без перекручень, сплутування або заїдання.

Докладніше: Нова коробка ЗЗКМ з системою REELEX Air

Щиро дякуємо нашим партнерам за теплий прийом у Запоріжжі та змістовну екскурсію!

03.png

РОМСАТ – офіційний дистриб'ютор продукції ЗЗКМ в Україні