img
0
Обране

Розумне прибирання з Tektelic

18 листопада 2020
tektelic_623x390_3.png

Менеджмент будівель

Інтернет речей (IoT - Internet of Things) розвиває інноваційний технологічний напрямок у сфері менеджменту будівель та закладів. Впровадження ІоТ технології зробить можливим збір даних та їх аналіз, що суттєво вплине на шляхи керування та обслуговування внутрішніх приміщень. IoT технології змінять уявлення про професійний клінінг, пропонуючи користувачам прибирання в правильному місці в правильний час; оптимізує планування та виконання маршрутів прибирання опираючись на дані та штучний інтелект.

Задача

Для розумного планування, складення графіку та оптимізації маршруту прибирання, система потребує можливість розгорнути надійні ІоТ мережі с широким масштабом покриття, що збирає та записує дані про наповненість приміщень людьми та використання можливостей будівлі. До цього можна додати необхідність встановлення недорогих в експлуатації та легко встановлювальних пасивних інфрачервоних датчиків руху з надійним, завжди ввімкнутим підключенням, з довгою продовжністю життя батареї та відмінною RF продуктивністю в приміщені. А також, потрібні шлюзи, що візьмуть на себе роль посередника безпеки між сенсорами та хмарою і будуть відповідати за комунікацію та керування інформацією, відправляючи її в обидві сторони.

Рішення

Шлюзи KONA Micro з високою здатністю до масштабування і Smart Room Sensors від TEKTELIC є чудовим вибором апаратного забезпечення для підтримки збору важливих даних про наповненість приміщень і виявлення закономірності у зайнятості будівлі. Сенсори зможуть впорядкувати і збільшити ефективність збирання даних, що дозволить отримати точну інформацію про кількість людей, що знаходяться в будівлі. Це допоможе розрахувати ступінь забрудненості та визначити для клінінгового персоналу оптимальний маршрут. 

Ключовим фактором для рішення що до вибору саме шлюзів KONA Micro і Smart Room Sensors було їхнє надійне «Завжди включено» з’єднання, довга продовжність життя батареї та відмінна RF продуктивність в приміщені. Також даний продукт швидко та відносно недорого може бути встановлений та забезпечить надійним LoRaWAN®(Long Range Wide Area Network) зв’язком, що необхідний для рішення. LoRaWAN® - це ідеальна технологія для забезпечення масштабним, широкодіапазонним, енергоефективним, і надійним двонаправленим обміном інформацією з широким покриттям всередині приміщення.

Можливість використання LoRaWAN® декількома пристроями одночасно дає змогу для розташування великої кількості пристроїв в одній мережі. Шлюзи LoRaWAN®, такі як KONA Micro і Smart Room Sensors мають можливість одночасно відправляти та приймати сотні повідомлень щосекунди від пристроїв розташованих поряд.

Як тільки сенсори будуть встановлені, надійна ІоТ програмна інфраструктура буде потрібна для керування цілою купою малих LoRaWAN® пристроїв, централізуючи збір даних та відправляючи їх до хмари. Для цього потрібна ІоТ платформа. Ми також пропонуємо платформу Akenza Core, яка забезпечує спрощений шлях від апаратного забезпечення до хмари завдяки їх технологічно-агностичній архітектурі. Простіше кажучи, вони дозволяють під’єднати різні види сенсорів, які базуються на різних видах технологій з’єднання, до будь-якої ERP (“Enterprise Resource Planning” – планування ресурсів підприємства) системи чи додатку, із можливістю внесення до публічного чи приватної хмари. В цьому випадку, воно дозволяє швидко перевірити концепт під час раннього етапу проєктування перед тим як відправляти рішення до виконання. Також, воно привносить стійкий ІоТ фундамент, фокусуючись на своєму головному застосуванні: генерування додаткової вартості в розумному будівельному секторі.

Akenza Core забезпечує провідним механізмом перевірки та інтелектуальними модулями діяльності. Якщо потрібно, можна викликати специфічні повідомлення (ємейли, пуш) та попередження базовані на заданих правилах, прямо у платформі.

Результати

  • TEKTELIC забезпечує надійний зв’язок для планування та керування більше ніж 90 маршрутів прибирання.
  • Швидкозростаюча кількість установлень охопила понад 2 мільйони IoT сеансів та 80000 годин роботи
  • Завдяки системі витрати зменшились в середньому на 15%, при цьому збільшилась якість та прозорість системи

Всього товарів: 2

Датчики

Сенсор All-in-One, PIR Tektelic SMTPBEU868 Сенсор All-in-One, PIR Tektelic SMTPBEU868
Код товару: 610021
В наявності

Базові станції