img
0
Обране

1+1 медіа закодує супутник восени

27 березня 2018
Група 1+1 готується на осінь 2018 закодувати супутниковий сигнал

Група 1+1 готується до запланованого на осінь 2018 кодування супутникового сигналу - Romsat.ua

Кодування супутникового сигналу в Україні

Група «1+1 медіа» першою серед вітчизняних медіагруп підписала угоду на поставку супутникових ТВ-приймачів, які потрібні для прийому закодованого супутникового сигналу.

Таким чином група готується до запланованого на осінь цього року кодування супутникового сигналу українських телеканалів, яке притаманне усім розвиненим європейським ринкам. Метою впровадження кодування є виконання обов’язку медіагруп шляхом чіткого визначення та обмеження території покриття супутників захистити права авторів контенту від безліцензійного мовлення і піратства.

Ярослав Пахольчук, виконавчий директор та директор із розвитку платного телебачення 1+1 медіа © ROMSAT.

Фото: Ярослав Пахольчук, виконавчий директор та директор із розвитку платного телебачення 1+1 медіа розказує про переваги кодування на TIM 2017

Постачальниками обладнання стали найбільші в Україні імпортери та виробники супутникового приймального обладнання – компанії «РОМСАТ» та «СТРОНГ». Відповідно до укладених договорів, сеттопбокси (ТВ-приставки) будуть постачатися в кількості необхідній для задоволення попиту абонентів супутникового прийому.  Вже влітку обладнання з’явиться в роздрібних мережах України.

За підтримки регулятора разом із іншими медіагрупами та спільно із імпортерами ми розробляємо детальний план підготовки до впровадження кодування. Основні завдання плану – завчасне та повсякбічне інформування телеглядачів про заплановані зміни, насичення ринку достатньою кількістю пристроїв для декодування супутникового сигналу, а також створення умов для якомога простішого підключення та прийому закодованого сигналу. Підписання угоди на поставку таких сеттопбоксів є важливим кроком в етапі підготовки, який підтверджує готовність до кодування супутникового сигналу вже восени цього року.

Ярослав Пахольчук, виконавчий директор та директор із розвитку платного телебачення 1+1 медіа.

Кодування супутникового сигналу каналів здійснюватиметься із використанням системи кодування Verimatrix, яка забезпечує високий рівень захисту сигналу, що унеможливлює використання  технології кард-шаринг та інших способів незаконного використання контенту.

Питання кодування супутникового сигналу обговорювалось десятки разів на всіх телеком-конференціях у 2017 році.

РОМСАТ розповів про технічну сторону питання кодування супутника на конференції ТІМ 2017

Фото: Максим Водолазький, директор з розвитку РОМСАТ розказує про  технічну сторону кодування супутника на конференції ТІМ 2017.

Кінцевому споживачу ми запропонуємо сучасне рішення з найкращим співвідношенням ціни та якості. Вже проведена масштабна робота та ряд тристоронніх зустрічей Замовник-імпортер-виробник. Команда 1+1 медіа окреслила вимоги до сеттопбоксів − сумісність із системою кодування Verimatrix, якість та помірна ціна. Наші фахівці запропонували оптимальний варіант, взявши за основу чіпсет ALi (ALi Corporation). Виробництво тюнерів візьме на себе компанія Skardin. Реалізація буде здійснюватися через наших стратегічних партнерів − Національні мережі роздрібної торгівлі побутової техніки та електроніки, а також розгалужену дилерську мережу по всій країні. Це дозволить вчасно та в повній мірі задовольнити майбутній попит.

Максим Водолазький, директор з розвитку «РОМСАТ».

Для прийому закодованого супутникового сигналу глядачу знадобиться супутниковий приймач із вбудованою системою кодування Verimatrix або модуль умовного доступу (САМ) для використання разом із телевізорами з вбудованими супутниковими приймачами.

Особливістю супутникових приймачів буде те, що вони працюватимуть у режимах FTA та DTH. У FTA-режимі забезпечуватиметься перегляд телеканалів як в звичайній супутниковій приставці, а в режимі DTH глядач зможе здійснювати перегляд закодованих телеканалів.

Також у групі відзначають, що кодування жодним чином не вплине на інформаційну та національну безпеки в країні. Інформаційне мовлення та суспільне телебачення, тобто десятки українських каналів, обов'язкова функція яких інформувати населення, залишаться незакодованими для глядача.


Нагадаємо
, що в 2017 році компанія "РОМСАТ" допомогала впроваджувати проект UPLINK для 1+1 Медіа.



Ваш РОМСАТ