img
0
Обране

Категорія 5Е йде зі стандартів?

04 травня 2016

Кабелі категорії 5Е виключені з рекомендацій з побудови СКС комітетом стандартів ISO/IEC для кабельних систем.

Провівши аналіз сучасних вимог до пропускної здатності різних типів кабелів робоча група, що відповідає за розробку стандарту 11801, вирішила оновити вимоги, що пред'являються структурованим кабельних системам.

Кабелі категорії 5Е виключені з рекомендацій з побудови СКС

Стандарт 11801 тепер включає в себе додаткові класи кабелів: клас Е (кат. 6), клас F (кат. 7), клас EA (кат. 6А) та клас FA (кат. 7А), які були введені, щоб забезпечити підтримку швидкостей до 10 Гбіт/сек.

Опублікований більше 20 років тому, стандарт ISO/IEC 11801 був першим міжнародним стандартом для кабелів, який сприяв зростанню і масового розгортання Ethernet і IP-комунікацій у всьому світі.

Для нових офісних об'єктів клас E (кат.6) тепер стане мінімальною вимогою з рекомендацією використання кабелів класу EA (кат. 6А). Клас D (кат. 5Е) ще допускається до використання на промислових об'єктах (11801-3) і житлових будівлях (11801-4), але найближчим часом це може змінитися.

В якості мінімальних вимог для центрів обробки даних (11801-5) і розподільних сервісів (11801-6) використовується клас ЕА (кат. 6А).

Matias Peluffo, Vice President, Intelligent Buildings, Asia Pacific at CommScope


«CommScope вже давно робить ставку на структуровані кабельні системи (СКС) категорій вище шостиї і активно розвиває саме це обладнання» - Matias Peluffo, Vice President, Intelligent Buildings, Asia Pacific at CommScope.



Детальніше про важливі зміни в сфері кабельних систем в статті: Matias Peluffo, «Category 5e Cabling to Become Obsolete for Offices» и «A Look Back at 2015: Category 5e Cabling to Become Obsolete for Offices».

На складі РОМСАТ - ексклюзивного дистриб'ютора CommScope SYSTIMAX Solutions в Україні, доступні СКС всіх категорій: 5Е, 6, 6А, 7.