img
0
Обране

Автопарк стрімить на Cerevo

15 квітня 2016

Технології Cerevo допомагають створювати ТВ-проект АвтоПарк.

Стрімери вже чули про набираючу популярність Cerevo. Японський стартап привертає увагу бюджетними пристроями для інтернет-трансляцій та іншими цікавими розробками.

На початку цього року Romsat привіз перший енкодер Cerevo LiveShell 2 на тестування, яке пройшло на п'ятірку. Ми запропонували пристрій кільком партнерам і через місяць девайс потрапив на пробу в проект "АвтоПарк" легендарного Ігоря Моляра. В чому полягає секрет? - давайте розбиратися.

Cerevo LiveShell 2 - маленькая революция в мире стриминга | Romsat.ua

Ламаючи стереотип: "Серйозні ТВ-проекти – це дорого"

Яка галузь серйозніше аерокосмічної ?! Американський стартап SpaceX зумів знизити бюджет на запуск ракет в десять разів, показавши приклад іншим галузям. Cerevo - це не "космос", але її підходи до ведення бізнесу і створення нових продуктів схожі на SpaceX. До речі, не одними енкодерами єдині. Японській команді вдалося створити пристрій для онлайн-мовлення за "копійки", зберігши необхідну HD-якість. Йдеться про флагман Cerevo - кодер LiveShell 2.

Cerevo LiveShell 2 - маленька революція в світі стрімінгу

За стильним дизайном Cerevo LiveShell 2 прихований ряд цікавих рішень. Енкодер полегшує організацію HD-трансляцій. Легкий, компактний, заряду внутрішнього акумулятора вистачає на 3 години автономної роботи. Підключається до інтернет по витій парі або Wi-Fi з підтримкою 2.4 і 5 ГГц та 802.11 b / g / n.

Энкодер для веб-трансляция Cerevo LiveShell 2 от Romsat.ua

Cerevo LiveShell 2 інтегровано з сервісами Ustream, Youtube та Livestream. Пристрій віщає по RTMP / RTSP на власний медіасервер. Керується через простий веб-інтерфейс. Параметри мережі можна задавати через елементи управління на передній панелі або додаток для мобільного пристрою через звуковий вхід. Сьогодні, Cerevo Live Shell 2 найдоступніший HD-кодер для веб-трансляцій в світі!

Cerevo: Стрім з Tesla в "АвтоПарку"

Ігор Моляр – легенда українського медіа-бізнесу. Його передачу "АвтоПарк" дивляться тисячі телеглядачів та прихильників залізних коней. У лютому команда Моляра знімала передачу про електромобілі. Нашому партнеру по веб-странсляціям Extreme Сast поставили завдання вивести на величезний екран в студії потокове відео із салону Tesla під час її тест-драйву.

Cerevo: Стрім із салону Tesla в "АвтоПарку" | Romsat.ua

Фото: веб-трансляція із салону Тесла під час тест-драйву

За нетривіальним рішенням Extreme Сast звернувся в ROMSAT. Кирило Мамай, техно гуру компанії запропонував рішення Cerevo LiveShell 2 у парі з програмним забезпеченням Vmix. Зйомка всередині автомобіля велась на екшн-камеру GoPro. Потокове відео з LiveShell 2 публікувалося по протоколу RTMP на CDN на базі Nginx-сервера. Далі з серверу доставки контенту потік прямував у студію. За допомогою програми Vmix цей потік перекодувався та виводився на великий студійний екран. Цікава особливість полягала в передачі відео через мобільний інтернет. Канал зв'язку був організовано на базі портативної 3G Mi-Fi точки доступу.

Cerevo: Стрім із Tesla в "АвтоПарку" - операторська | Romsat.ua

Фото: прийом потокового відео із Тесла в операторській

Результат

Незважаючи на бюджетний варіант, за мірками індустрії, результати перевершили очікування. HD-картинка з'явилася в студії на широкому екрані. Пряме включення пройшло без затримок і в потрібний момент. У правильній зв'язці залізо-кодер-софт отримали цікаве бездротове рішення для веб-трансляцій в серйозних проектах.

Cerevo: Стрім із Tesla в "АвтоПарку" - студія | Romsat.ua

Фото: онлайн-трансляція із Тесла в студії АвтоПарка

Дивіться самі
Передача АвтоПарк вийшла на телеканалі Еспресо, 6 лютого:


Компанія "РОМСАТ" - офіційний дистриб'ютор рішень Cerevo в Україні:

  • Допоможемо підібрати обладнання
  • Надамо технічну консультацію
  • Зробимо хорошу ціну