img
0
Обране

4K і UHD однакові стандарти?

23 вересня 2015
Останнім часом ми часто чуємо про 4К і Ultra HD (UHD). Виробники телевізорів і оператори ТБ активно використовують ці терміни і часто змішуючи їх в єдиний термін 4KUHD. Незважаючи на те, що для споживача різниця не суттєва, 4К і Ultra HD - це два різних стандарту.

4K и Ultra HD | Romsat.ua

Стандарт 4K
Говорячи простими словами, 4K використовується в професійному виробництві та є стандартом кіноіндустрії, в той час як UHD використовується для споживчого ринку та є стандартом мовлення. Термін «4К» походить від Digital Cinema Initiatives (DCI) - консорціуму кіностудій, стандартизувати специфікації для виробництва та цифрової проекції 4K контенту.

Стандарт UHD
Ultra High Definition, або UHD - коротко це наступний крок після Full HD в розрізі дозволу. UHD - не те ж саме що 4K, хоча можна зустріти велику кількість реклами споживчого ТВ обладнання з «4К» на рекламних плакатах.

4K и Ultra HD - разные вещи | Romsat.ua

Логічно, що виробники телевізорів знають про відмінності. Деякі використовують формулювання «4К UHD», що може бути використано, щоб уникнути конфлікту з фактичним стандартом DCI 4K, хоча в той же час багато хто використовує «4К» чисто в маркетингових цілях.

 Наша пропозиція! 
Компанія РОМСАТ пропонує рішення, що дозволяють організувати розгорнуту систему мовлення та захист контенту як 4K, так і UHD, на базі технічних рішень світових лідерів телеком-галузі.

Запросити рішення: sales@romsat.ua