img
0
Обране

Настінні вимикачі Н1 від Aqara

03 травня 2022

Aqara H1 ua

Нові розумні настінні вимикачі Н1 з нейтраллю та без нейтралі від Aqara

Одна з найочікуваніших новинок Aqara – вимикачі для круглих підрозетників H1 EU. Нові вимикачі без проблем встановлюються на місце звичайних до європейського підрозетника.

aqara 3.png

Дизайн новинки більш строгий на відміну від інших моделей: абсолютно рівні поверхні, грані та прямі кути. Поверхня на дотик трохи шорстка і приємна при торканні. Клавіші мають зовсім невеликий перебіг, забезпечуючи приємні тактильні відчуття.

aqara 1

Можливості вимикача Aqara без нульової лінії (нейтралі):

1. Настроювання світлодіодних індикаторів. Вони виконані у вигляді трохи помітних точок, розташованих у нижній частині клавіш. Якщо вам не потрібне їхнє підсвічування або ви хочете вимкнути її на ніч, то ось як їх можна налаштувати:

  • виставити повзунком – увімкнути/вимкнути;

  • виставити інтервал, протягом якого вони працюватимуть.

2. Розширення функціоналу устрою. Функція бездротового вимикача у проводовому вимикачі. Реле буде відключено від кліка клавіші. А кнопка отримає властивості бездротової. Тобто, припустимо, до цього вимикача підключено звичайну люстру. Ви зможете керувати їй через смартфон, голосових помічників та бездротові пульти управління. При цьому до клавіш ви зможете прив'язати увімкнення побутових приладів або запуск автоматизацій.

3. Швидке включення. У двоклавішному бездротовому вимикачі йде 7 дій, що настроюються. Кожна клавіша дає нам три – одноразове, дворазове та довге натискання, а ще одна дія дає нам одночасне натискання двох клавіш одразу. У новому режимі швидкого кліка доступні лише одинарні натискання. При цьому час спрацьовування пристрою скорочується до 0,05 сек.

aqara 2

Що стосується вимикачів з нульовою лінією (нейтраллю), вони мають всі ті ж можливості, а також:

1. Ретрансляція Zigbee. Вимикачі з нульовою лінією ретранслюють сигнал протоколу ZigBee як розетки та лампочки. Це корисно для стабільного сигналу у великих квартирах чи заміських будинках. Наприклад, сигналу з датчика може бути важко пробитися до центру розумного будинку через перешкоду з декількох кімнат і стін. Ретрансляторами Ви прокладаєте до нього стежку.

2. Слідкуйте за енергоспоживанням та заощаджуйте. На головній сторінці пристрою є розділ споживання потужності. Ви можете докладно вивчити, скільки енергії витрачає Ваша люстра або інший світильник. І краще розрахувати вартість електроспоживання, вивчивши розбивку по днях, тижнях та роках.

3. Налаштування світлодіоду. У вимикач Н1 з нейтраллю розробники додали можливість налаштування світлодіодного індикатора. Ви можете відключити його або налаштувати роботу в залежності від часу доби. Наприклад, щоб світлодіоди не світилися вночі, якщо вимикач розташований у спальні. Або, навпаки, щоб вони горіли у темряві, якщо вимикач запалює світло у туалеті.

Що ж до сумісності вимикачів Aqara H1 EU з основними екосистемами розумного будинку та голосовими помічниками, то список виглядає таким чином: Aqara Home, Apple HomeKit, Яндекс Аліса, Amazon Alexa, Google Assistant, IFTTT та інші.

Нова лінійка Aqara Switch H1 не тільки спрощує монтаж та установку, але й привносить щось нове як у плані дизайну, так і з точки зору технічних можливостей.


Всього товарів: 4