img
0
Обране

Важливість волоконно-оптичних технологій зростатиме

06 травня 2015
У Bell Labs продовжують працювати над збільшенням продуктивності ВОЛЗ.

Президент великого дослідницького центру телекомунікацій Bell Labs, Маркус Уелдон (Marcus Weldon) вважає можливим збільшення пропускної здатності кабельних мереж (мідних і волоконно-оптичних), незважаючи на існуючий поріг, що обмежує передачу даних. Так, інженери Bell Labs постійно шукають нові способи розширити канал за рахунок збільшення частотного спектру та паралельного використання каналів.

Romsat.ua | Разработки новых технологий ВОЛС - Bell Labs, Marcus Weldon

Структурування даних
Експериментальна робота ведеться у напрямку структурування даних, що передаються по окремих жилах оптичного кабелю. Досліджувачі вважають, що даний метод дозволить оптимізувати процес передачі інформації, збільшивши швидкість у кожній жилі оптоволокна до 1 Тбіт / сек. Аналогію проводять з принципом роботи ядер процесору, що відповідають за різні функції роботи.

Нові розробки оптичного кабелю
Даний підхід тягне за собою істотну модернізацію оптичного кабелю, жили якого повинні дозволяти пропускати через себе заповітний Тбіт / сек даних. А це нові розробки, що вимагають часу та інвестицій, що ускладнює завдання в цілому.

РОМСАТ - постачальник оптичного кабелю
На сьогоднішній день, в Україні оптичними мережами щодня покривають нові регіони. Оптичний кабель відіграють найважливішу роль у побудові ВОЛЗ. Компанія РОМСАТ має широкий асортимент оптоволокна і аксесуарів доступних до замовлення і в наявності на складі. Наші фахівці проконсультують з будь-яких технічних питань.