img
0
Обране

Розумні міста - це те майбутнє, в якому нам незабаром доведеться жити

30 квітня 2021
smart-city_623x390_ua (1).png

Найбільш перспективні технологій Smart City


 Слой 1.png


В недалекому майбутньому більшість речей буде взаємодіяти один з одним.
В першу чергу технології, що лежать в основі Smart City, повинні приносити користь жителям міст. - керівник департаменту систем безпеки РОМСАТ, Сергій Шутурмінський



Комплексне розв'язання проблем, з якими стикаються люди, живучи у великому місті, такими як пробки на дорогах, пошук вранці місця для паркування, які не були вивезені сміттєві контейнери, навіть невірно передані / прийняті дані лічильників послуг ЖКГ, значно знизять навантаження на міську інфраструктуру і ресурс комунальних підприємств. За допомогою датчиків, об'єднаних в мережу, можна збирати дані від жителів міста і роботизованих систем в режимі реального часу. Збираючи та обробляючи інформацію в реальному часі, можна використовувати наявні ресурси з більшою ефективністю і таким чином економити гроші й надавати більш високий рівень обслуговування для населення.
 Industrial Transceiver.png
У числі найбільш перспективних технологій Smart City, які мають найбільший потенціал в разі впровадження, варто згадати: інтелектуальні системи ЖКГ, які в т.ч. дозволяють вести облік ресурсів (електроенергії, тепла, газу, води) і керувати вуличним освітленням; елементи «розумної» міської транспортної системи; рішення в області інтелектуальних технологій управління якістю навколишнього середовища міст; платформи «розумного» охорони здоров'я.

Якщо говорити про найбільш відповідних сьогодні технологіях для розвитку «розумних» міст, то я б назвав в першу чергу LoRaWAN і NB-IoT. Перша легко розгортається, друга вже побудована в рамках мобільних операторів України.
Industrial GPS Asset Tracker 2.png

Стандарт LoRaWAN стрімко набирає популярність і сьогодні використовується більше в ніж в 40 країнах. Зокрема, він прийнятий в Сполучених Штатах, Голландії, Австралії та на Тайвані.
Незабаром нас, схоже, чекають єдині інформаційні суперсистеми й IoT-платформи, збільшення мобільності техніки та інші проривні технології. Це те майбутнє, в якому нам незабаром доведеться жити та де більшість речей буде взаємодіяти один з одним.

Всього товарів: 3

Датчики

Тривожна кнопка Tektelic TEKT_BUTTON Тривожна кнопка Tektelic TEKT_BUTTON
Код товару: 610030
Під замовлення
GPS трекер з акселерометром Tektelic INDTBEU868 GPS трекер з акселерометром Tektelic INDTBEU868
Код товару: 610028
Під замовлення