img
0
Обране

Розумні міста

30 листопада 2020

tektelic_623x390_ua.png

Будуємо разом Розумні міста 

Століттями міста були економічними та соціальними центрами, об’єднуючи людей, торгівлю, обмін та культуру. З розвитком суспільства взаємозв’язок між людьми, їхньою діяльністю та ресурсами збільшувались, почалось велике переселення з сіл до міст. З підняттям рівня урбанізації піднявся і попит на існуючі муніципальні ресурси, державні послуги і збереження навколишнього середовища. Багато міст мають інфраструктуру, що вже наблизилась або перейшла свій ліміт кількості популяції, і голови міст знаходяться під великим тиском спричиненим потребою у посиленні існуючої інфраструктури і наданні державних послуг для забезпечення вищої якості життя за розумну ціну.

Постійний приріст населення в містах змушує міську владу бути інноваційною і пристосовуватись до збільшення попиту на ресурси і впливу на навколишнє середовище. Міста звертаються за допомогою до нових технологій, в пошуках допомоги із підвищенням ресурсної спроможності. Така інвестиція у технології дозволяє містам збирати важливі дані про тренди і закономірності щодо утилізації муніципальних ресурсів і державних послуг, що дає їм змогу прийняти більш розумні рішення для підвищення ефективності за менший кошт. Новий ринок Інтернету речей (IoT - Internet of Things) забезпечить міста технологічними ресурсами, що створені спеціально для допомоги з вирішенням їхньої складної ситуації. Деякі із головних рішень Smart City є: розумні лічильники, розумне розподілення відходів, вуличного освітлення, керування дорожнім рухом, розумний паркінг, моніторинг якості повітря та багато іншого. Міста зв’язуються з провайдерами технологічних рішень для допомоги з розповсюдження та впровадженням багатьох із цих рішень, що допоможуть збирати важливі дані та приймати зважені рішення.

TEKTELIC LoRaWAN рішення

TEKTELIC Communication Inc. це міжнародний провайдер технологічних комплексних ІоТ рішень. TEKTELIC допомагає своїм клієнтам досягти найнижчих загальних витрат, надаючи апаратні та програмні рішення, розроблені для надійності рішень операторського класу, з високою здатністю до масштабування та плавного впровадження. Технологія, що TEKTELIC активно пропонує своїм клієнтам по усьому світі, має назву LoRaWAN – «Long Range Wide Area Network», безпровідний протокол комунікації. LoRaWAN – це технологія, що була спроєктована для надання можливості користувачеві безпечно та з незначними витратами збирати, передавати та керувати необхідними даними на дуже великій відстані, використовуючи малу кількість енергії. Безпечна, з великим діапазоном покриття і двонаправленим обміном інформацією, LoRaWAN є необхідною технологією для встановлення у Розумних містах, де точність даних та надійність є найважливішими.

Проєкт в Аскері – Розумне місто

Last Mile успішно розгорнули та керують мережею LoRaWAN в муніципалітеті Аскеру, Норвегія. Міська влада Аскеру використовує цю мережу для різних застосунків Smart Cities (Розумне місто). Одне із головних використань мережі є впровадження близько 20000 лічильників води. Вони можуть передавати свої вимірювання через LoRaWAN мережу, зберігаючи місцевій владі кошти на витрати на традиційний збір даних. Майбутні застосунки, що скоро будуть внесені до Smart City мережі, міститимуть у собі розумне розподілення відходів, перевірка якості повітря і води, перевірка температури води, розумна охорона здоров’я та розумний паркінг.

TEKTELIC Communications підтримує ініціативу, забезпечуючи потрібну апаратну інфраструктуру для розгорнення LoRaWAN мережі в Аскері. Last Mile впроваджують серію шлюзів TEKTELIC KONA Macro до муніципалітету для збирання даних, що передаються із лічильників води. Шлюзи TEKTELIC KONA Macro розроблені щоб забезпечити операторів низькими загальними витратами від першого встановлення мережі, зменшуючи вартість активні операції, обслуговування та підтримки. Міцна конструкція рішення операторського класу забезпечує надійність мережі, забезпечуючи можливість постійного зв’язку, незалежно від умов навколишнього середовища. Шлюзи KONA Macro розроблені для надзвичайного здатності до масштабування завдяки швидкому та простому встановлені. Комплексні інструменти управління шлюзом TEKTELIC містять провідний на ринку сервер Операцій, Адміністрування та Управління, який забезпечує просте та ефективне обслуговування шлюзу та легке віддалене втручання при необхідності.

smart-city1.png      smart-city2.png      smart-city3.png      smart-city4.png

Last Mile обрав шлюзи TEKTELIC KONA Macro для розгортання Asker Smart City (Аскер Розумне Місто) завдяки їхнім можливостям передачі сигналу на відстань до 20 км від лічильника води до шлюзу. Зв’язок на такій великій відстані досягається завдяки специфічній розробці шлюзу, яку TEKTELIC Communications запровадив, щоб мінімізувати перешкоди від суміжних технологій та забезпечити максимально можливий діапазон передачі та прийому. LoRaWAN був обраний Last Mile та містом Аcкер в якості основної мережевої технології для встановлення Smart City завдяки своїй надійності та надзвичайно низьким енергоспоживанням, що дозволяє підключеним пристроям довше залишатися працюючими, без необхідності фізичного втручання для заміни батареї або обслуговування.

Муніципалітет Аскер не тільки використовує мережу LoRaWAN для своїх муніципальних програм IoT, але також надає доступ місцевим компаніям для розгортання власних програм. Мережа IoT, що розгортається Last Mile, TEKTELIC та муніципалітетом міста, буде використовуватися для багатьох кейсів на довгі роки, надаючи норвежцям більше даних про їхнє місто, що дозволяє приймати більш зважені рішення, покращувати операційну ефективність, знижувати витрати та розумно керувати їх впливом на навколишнє середовище.

Всього товарів: 1

Базові станції