img
0
Обране

РОМСАТ виступив на семінарі SES

26 жовтня 2017
ROMSAT розповів про системи кодування ТВ сигналу на семінарі SES

ROMSAT розповів про системи кодування ТВ сигналу на семінарі SES

Фото: Станіслав Липай, тех.дир. РОМСАТ розказує про тенденції CAS

Технічний семінар SES: Кодування ТБ сигналу на супутнику

Супутниковий оператор SES провів для своїх партнерів технічний семінар по системам кодування ТБ сигналу. На заході обговорили основні елементи і технології систем умовного доступу (CAS). Розповіли про інтеграцію систем умовного доступу з головними станціями; нюанси побудови CAS і варіанти реалізації: система одного провайдера чи колективні системи (CASaaS), розібралися з поняттям SimulCrypt і нюансами використання декількох систем паралельно.

Технический семинар SES по системам кодирования сигнала CAS - Romsat.ua

На семінарі ділилися своїм досвідом впровадження системи умовного доступу колеги з "1+1", які нещодавно запустили CAS на базі Verimatrix. Як ми знаємо, на даній системі вже успішно працює провайдер DTH - Viasat Україна. Але варто відзначити важливу деталь, незважаючи на CAS від одного вендора, системи все ж різні і мультиплексний потік повинен містити пакети для кожної системи (SimulCrypt).

ROMSAT – провайдер послуги CAS

Компанія РОМСАТ вже більше десяти років надає хостинговий сервіс CAS для кабельних операторів на базі розподіленої системи Conax. За цей час сервіс виріс із проекту, який призначався для забезпечення можливостей щодо впровадження платного цифрового ТБ в мережах кабельних операторів, в самостійний комерційний продукт. На сьогоднішній день послугами нашої системи вже скористалося близько 15 провайдерів на території України. В цьому році ми розширили можливості системи, оновивши її до останньої версії - Conax Contego.

Кодування ТБ-сигналу на супутнику - це логічний крок назустріч до платного ТБ. Об'єднання зусиль основних гравців медіаринку в боротьбі з піратством неминуче пов'язане з впровадженням надійних систем кодування. І якщо великі медіагрупи набувають і впроваджують власні системи CAS, то для нішевих телеканалів є розумна альтернатива - скористатися послугами нашої системи умовного доступну Conax Contego.

Станіслав Липай, тех.дир. РОМСАТ