img
0
Обране

ЗМІ про нас: Відеоаналітіка дає новий імпульс індустрії безпеки

27 липня 2017

Ринок відеоспостереження наситився «порожніми» камерами

експерт з відеоспостереження РОМСАТ: Ринок відеоспостереження наситився «порожніми» камерами - Сеті та Бізнес - Romsat.ua

Фото: журнал "Мережі та Бізнес"

Поговорили на тему ролі відеоаналітики для сучасних систем безпеки з Максимом Ліщуком.

Відеоаналітіка дає новий імпульс індустрії безпеки

Ринок відеоспостереження наситився «порожніми» камерами, йому подавай готовий продукт - вирішення конкретної задачі. Автоматично керувати автопарком на базі ПЗ розпізнавання номерів або порахувати людинопотік у супермаркеті - всі ці питання сьогодні закриває відеоаналітіка.

За нашими приблизними підрахунками, на ринку України представлено понад 40 брендів апаратних рішень відеоспостереження. Зрозуміло, що ринок перенасичений «залізом» і постачальниками, ціни досягли «дна», а кількість проектів у країні сумарно знизилося. У той же час, попит на програмне забезпечення для CCTV демонструє стабільне зростання. Відеоаналітіка стала невід'ємною частиною будь-якого застосування. Технічні характеристики камер і відеореєстраторів в своїх цінових нішах особливо не відрізняються, чого не можна сказати про програмне забезпечення.

Гнучке ПЗ дозволяє вирішувати різноманітні завдання. Найбільш популярні з них - розпізнавання осіб, номерних знаків і ЗД-вагонів, підрахунок відвідувачів у супермаркеті і визначення зон спостереження, віддалений доступ і всілякі оповіщення. Активно використовуються функції інтеграції з мобільними пристроями (смартфони, планшети).

Для сфери роздрібної торгівлі відеоспостереження стало відмінним маркетинговим інструментом. Завдяки тепловим мапам мерчендайзери навчилися визначати найбільш відвідувані місця своїх торгових площ. АЗС вважають ефективність брендування і відвідуваність станцій - відсоток авто на заправці до загального транспортного потоку.

Загалом, з одного боку, виробники давно включилися в маркетинг, намагаючись оснастити свої камери вбудованої аналітикою. У більшості випадків вона йде в якості бонусу для клієнта. З іншого боку, з'явилися компанії - розробники ПЗ, зі своїми «важкими» рішеннями. Їх продукти коштують грошей, але і якість аналітики істотно відрізняється. Точно можна сказати: відеоналітіка розширює можливості апаратних комплексів, даючи новий поштовх індустрії безпеки.


Журнал "Мережі та Бізнес", №2, травень-червень 2017 - уривок із матеріалу "Відеоаналітіка для СВН: пропозиції та межі можливостей".

Максим Лищук, менеджер РОМСАТ

Максим Ліщук
експерт по відеоспостереженню

+38044 394 5454, вн. 302
m.lishchuk@romsat.ua

Сообщение для Максима Лищука, менеджер РОМСАТ