img
0
Обране

Wi-Fi 6 (IEEE 802.11ax) та пристрої на базі стандарту

09 грудня 2022
news_08_12_2022_wifi6.png

Стандарт Wi-Fi 6 (IEEE 802.11ax)

Вайфай (від англ. Wireless Fidelity, Wi-Fi, WiFi) — технологія бездротової локальної мережі з пристроями на основі стандартів IEEE 802.11, що була створена у 1997 році і є торговою маркою Wi-Fi Alliance. Ця бездротова мережа дозволяє кільком пристроям спільно використовувати одне з’єднання з інтернетом і собою. Стандарт 802.11 розвивався протягом багатьох років і наразі ми маємо вдосконалену версію бездротової мережі Wi-Fi 6.  

З кожним роком помітно зростає кількість пристроїв, що підключаються до Wi-Fi, тож удосконалення технології вигідно для всіх. На підприємствах все більше використовується обладнання IoT, якому потрібен доступ до Wi-Fi (каси самообслуговування, лічильники тощо). Потребують підключення до швидкісного інтернету і побутові пристрої, такі як смарт-телевізори, замки, контролери, розумне освітлення та інше. Це призводить до збільшення електромагнітних перешкод, яких можна уникнути за допомогою Wi-Fi 6. 

Шосте покоління Wi-Fi, безумовно, має ряд корисних нововведень, що спрямовані на те, щоб до мережі могли під'єднати більше пристроїв, пропускна здатність була вищою, а потік даних — інтенсивнішим. Чого не було при Wi-Fi 5, коли окремі пристрої не могли під'єднатися через перевантаження частоти.

Wifi 6 працює як з 2,4 ГГц, так і з 5 ГГц, які є поточними стандартними частотами. Він також може працювати з діапазонами 1 ГГц і 6 ГГц, які компанії використовуватимуть у майбутньому. Це робить його ефективнішим, зменшуючи затримку та покращуючи якість обслуговування в місцях з великою кількістю людей і великим попитом.

Серед основних переваг:

- Швидкість. Збільшення номінальної швидкості передачі обумовлена двома технологіями: MU-MIMO і OFDMA, які дозволяють під'єднати до роутера до чотирьох разів більше пристроїв. 

Енергоефективність. До наявних режимів енергозбереження додано функцію Target Wake-up Time, яка заощаджує заряд батареї та підвищує автономність у режимі очікування

- Захист. Протокол безпеки WPA3 якісніше шифрує з'єднання та надійніше захищає дані користувачів навіть при використанні нескладних паролів.

Пристрої на базі нового стандарту 

news_08_12_2022_wifi6_text.png

Повними можливостями Wi-Fi 6 можна скористатися на пристроях, що відповідають цьому стандарту. Наразі в наявності  маємо новинки від торговельної марки Totolink — X2000R та X18. Дані маршрутизатори з підтримкою шостого покоління, окрім збільшеної швидкості, надають користувачеві і якісне поліпшене з'єднання. Детальніше про кожну модель розповімо у наступних новинах.


ROMSAT – ексклюзивний дистриб'ютор пристроїв Totolink в Україні

Всього товарів: 2

WiFi маршрутизатори