img
0
Обране

Система оповіщення про надзвичайні ситуації ITC Т-7700

23 березня 2022
Система оповіщення повітряної тривоги ІТС в РОМСАТ

Зміст:

Як працює система оповіщення повітряної тривоги

На жаль, щодня ми чуємо сирени повітряної тривоги майже в кожному населеному пункті України. Система оповіщення є важливим елементом попередження населення про можливу небезпеку: ворожу ракету або літак. Завдяки вчасному інформуванню вдається зберегти життя тисячам людей. До речі, за виявлення потенційної повітряної загрози в Україні відповідають радіолокаційні підрозділи Повітряних сил ЗСУ. Далі по ланцюжку інформація передається до місцевих органів, які вмикають сигнал тривоги  через системи оповіщення.


Система оповіщення про надзвичайні ситуації ITC Т-7700

Система призначена для інформування людей про надзвичайні ситуації, трансляції сигналів тривоги та оповіщення, інформаційних повідомлень різного характеру. Забезпечує зв’язок з черговим або зі службами порятунку. Також, може використовуватись для трансляції інформації комерційного чи розважального характеру.

Робота системи базується на IP протоколі

Для трансляції повідомлень, аудіо контенту та управління терміналами використовується локальна мережа. Роботою системи в цілому управляє комп’ютер (ОС Windows) з установленим спеціалізованим ПЗ. Керуючий комп’ютер (сервер) є головним й обов’язковим елементом системи. Сервер відповідає за реєстрацію пристроїв, реєстрацію абонентів, за маршрутизацію дзвінків, за роботу автоматичних сценаріїв, трансляції за розкладом, моніторинг стану пристроїв, управління пріоритетами завдань, ведення журналу подій. Завдяки використанню IP протоколу, активні пристрої можуть знаходитись територіально в різних місцях, чи навіть у різних населених пунктах які об’єднані в єдину ІР мережу, що адмініструється.

Підсилювачі потужності або активні гучномовці

Виконавчі пристрої системи це підсилювачі потужності з мережевим адаптером, або активні гучномовці різного виконання з мережевим адаптером. Підсилювач приймає інформацію з мережі від сервера, декодує її, підсилює аудіо сигнал і транслює через підключені гучномовці. Аналогічно працюють активні мережеві гучномовці. Трансляція попередньо записаних повідомлень може відбуватись автоматично за розкладом, або активуватись оператором системи.

Станції виклику

Пристрої являють собою мікрофонний пульт з сенсорним екраном для набору номеру, та мережевим адаптером. Станції використовуються операторами системи для голосових повідомлень, або зв’язку з інтерком терміналами чи відповіді на дзвінок. За допомогою поля набору номеру на сенсорному екрані, оператор вводить номер пристрою (наприклад підсилювача) на який він хоче адресувати повідомлення.

Інтерком термінали

Це пристрої для зв’язку з оператором, чи виклику спеціальних служб. Мають мережевий адаптер, вбудований мікрофон і динамік, кнопку виклику, можуть мати додаткову кнопку тривоги, та вбудований підсилювач для підключення зовнішнього гучномовця. При натисканні кнопки виклику, інтерком термінал дзвонить на заданий фіксований номер. Номер дозвону програмується на сервері. Інтерком термінал, також має свій номер і на нього можна подзвонити, наприклад зі станції виклику. Такі інтерком термінали призначені, в першу чергу, для термінового виклику допомоги.

Взаємодія зі сторонніми системами

Для взаємодії зі сторонніми системами, наприклад спрацювання сигналізації, використовується додаткове обладнання – інтерфейс реле (сухі контакти). Це дає можливість відтворювати попередньо записане повідомлення при отриманні сигналу від сторонніх систем.

Структурна схема побудови системи

ITC Т-7700 - Romsat.ua

Основні переваги системи ITC Т-7700

  1. В якості основної операційної платформи використовується операційна система сімейства Windows. Це забезпечує відкритість системи загального мовлення та сповіщення, простоти її розширення і розвитку, оновлень, надійної мережевої підтримки, високої безпеки, надійної сумісності та легкості налаштування й користування.

  2. Надійність роботи. Система має механізм резервного копіювання, який забезпечує відновлення налаштувань, якщо основний сервер виходить з ладу.

  3. Налаштування рівня доступу користувачів. Доступ користувачів за особистим паролем.

  4. Налаштування рівня пріоритету завдань.

  5. Відображення на електронному плані будівлі, чи місцевості терміналу та його стан в реальному часі.

  6. Низька пропускна здатність. Для роботи системи необхідна мінімальна пропускна здатність 0,1 Мбіт/с для кожного каналу (терміналу).

  7. Єдине управління всіма аудіо терміналами в системі, включаючи пейджингові мікрофони, інтерком термінали, термінали мовлення та інтерфейс реле.

  8. Кількість кінцевих мережевих пристроїв, якими може керувати ПЗ не лімітовано. Обмеження в кількості кінцевих мережевих пристроїв залежать від налаштувань локальної мережі.

  9. Система підтримує роботу з зовнішніми аналоговими аудіо каналами. Пристрій кодування приймає зовнішні аудіо сигнали та транслює їх у мережу. Закодований сигнал може відтворюватись на мережевих аудіо терміналах за розкладом чи вмикатись оператором.

  10. Стратегія управління гучністю. Унікальна функція для подібних систем.

  11. Функція голосового мовлення. Трансляція попередньо записаних повідомлень за розкладом чи за подією. Підтримка інтерком терміналів з дуплексним зв’язком.

Програмне забезпечення ITC T-7700R-E

Програмне забезпечення ITC T-7700R-E необхідне для функціонування та управління системою IP аудіо трансляції, є ядром системи. Встановлюється на комп'ютер, який виконує роль сервера. Надається безплатно в рамках підтримки на 12 місяців*, регулярна ціна: 22 тис. грн.

* Важливо! Пропозиція діє до 31.08.2022

Програмне забеспечення ITC T-7700R-E - 12 місяців безкоштовно в РОМСАТ




Всього товарів: 4

IP аудіо обладнання

Рупорні

Гучномовець рупорний музичний ITC T-710K (50Вт, 100В) Гучномовець рупорний музичний ITC T-710K (50Вт, 100В)
Код товару: 733330
В наявності
5 161.00грн