Готуйте корисні та апетитні смаколики разом із сушарками Hölmer
Готуйте корисні та апетитні смаколики разом із сушарками Hölmer
24 травня 2022
Заготуйте заздалегідь улюблені ягоди та овочі на зиму
Наступає сезон фруктів та овочів, тож треба заздалегідь запастися улюбленими ласощами. РОМСАТ повністю готовий до викликів, тому на нашому складі в доступній кількості чудова техніка для сушки фруктів та овочів.
У лінійці сушарок для продуктів Hölmer, представлено дві моделі:
Hölmer HFD-25W
Сушарка для овочів, фруктів і ягід Hölmer HFD-25W - проста, економічна і надійна помічниця для тих хто слідує сучасному тренду харчуватися смачно і корисно цілий рік.
Споживана потужність 245 Вт;
П'ять контейнерів діаметром 32 см і висотою 3 см;
Спеціальна насадка для сушіння дрібних ягід;
Вертикальна конвекція без змішування запахів;
8 температурних режимів від 35 до 70º С.
Hölmer HFD-52W
Цілих 5 завантажувальних піддонів дозволять сушити багато і швидко. За рахунок конвекції, пристрій має максимально ефективний теплообмін.Особливості конвекції перешкоджають змішуванню запахів якщо ви сушите різні продукти одночасно.
Потужність 520 Вт;
П'ять контейнерів діаметром 38,5 см і заввишки 4 см;
Вертикальна конвекція без змішування запахів;
5 температурних режимів від 35 до 70º С.
Сушарки Hölmer дозволяють експериментувати й робити різноманітні корисні запаси на осінь та зиму. Окрім овочів та фруктів, сушарка чудово висушує м'ясо, рибу, гриби, ягоди та трави. Завдяки швидкій дегідрації, продукти зберігають свої смакові та корисні властивості.
А для натхнення на приготування дамо декілька смачних рецептів:
В'ялені помідори
Найкраще для цього рецепту підходить сорт «Сливка». Стиглі томати миємо, ріжемо на половинки й прибираємо серцевину та насіння. Якщо їх не прибрати, готові томати вийдуть трохи жорсткими, хоч все одно смачними. Але якщо помідорів дуже багато, можна сушити й так, попередньо нарізавши їх на половинки.
Викладаємо помідори на піддон сушіння та трохи присолюємо кожну половинку.
Рекомендуємо в'ялити помідори при температурі 60°С протягом 14 годин. Залежно від розміру та соковитості томатів час може змінитися на ±2 години.
Далі вам знадобляться:
Часник, нарізати тонкими скибочками;
Базилік, краще сухий;
Оливкова олія extra virgin або рафінована на ваш смак;
Банки, краще попередньо обдати окропом або простерилізувати.
Викладіть сушені томати в один шар на дно банки, зверху покладіть кілька скибочок (не зубчиків!) часнику, посипте базиліком і повторюйте шар за шаром, поки не наповніть банку. Потім залийте помідори олією та закрийте кришкою.
Цукати із груш
Миємо груші, нарізаємо брусочками товщиною грані 8 мм. Готові брусочки занурюємо у воду (щоб уникнути їх потемніння, поки ріжемо інші груші). Засипаємо цукром, злегка збовтуємо з метою рівномірного розподілу цукру, чекаємо на 25 хвилин. Кип'ятимо 7 хвилин, знімаємо з вогню, міняємо місцями нижній і верхній шари нарізаної груші, варимо ще чотири хвилини. Чекаємо, коли охолоне, поступово розкладаємо по піддонах сушіння. Сушимо при температурі 45 °С близько 10 годин.