img
0
Обране

Нестандартні варіанти використання датчика вібрації Aqara

09 лютого 2021

aqara_623x390_ua (2).png

Призначення датчика вібрації - це доповнити систему загальної безпеки будинку

Одне з основних застосувань даного сенсора це забезпечення безпеки вікон. Злодії та грабіжники найчастіше проникають в будинок саме через вікна. При розбитті скла включиться сирена та відлякає їх, тим самим не дасть проникнути всередину. Також, вона включиться, якщо положення вікна зміниться, що дуже зручно, якщо залишаєш вікна в напіввідкритому положенні.

Цей девайс можна використовувати й в інших варіантах охорони своїх речей. Наприклад, поставити "охорону" на дитячі речі, які батьки часто залишають в коридорі. Цілком можна покласти датчик в коляску. І якщо її будуть рухати, вам прийде повідомлення.

Можливості датчика вібрації Aqara

Включивши фантазію можна використовувати його в інших "сценаріях". Назва «датчик вібрації» трохи неправильна, тому, що він визначає також, переміщається чи датчик. І це відкриває широкий спектр можливостей. Ось пара варіантів:

  • Двері дитячої спальні
  • Не дозволяйте людям використовувати ваші речі
  • Сейф/особистий ящик

Двері дитячої спальні

Зазвичай діти ніколи не закривають двері спальні, вони просто залишають їх відкритими. Приклеювання датчика вібрації до дверей спальні означає, що, якщо вони встануть вночі, щоб скористатися туалетом, двері зрушиться і ввімкнеться світло в коридорі та ванній. Потім, через кілька хвилин, світло знову погасне.

Не дозволяйте людям використовувати ваші речі

Якщо у вас є щось, що люди використовують без вашого відома, датчик вібрації ідеально підійде. Як тільки заберуть річ, ви отримаєте повідомлення. Наприклад: велосипед або електросамокат.

Читайте також: Новий напрямок РОМСАТ - Електросамокати

Сейф/особистий ящик

Можна використовувати датчик відкриття/закриття дверей. Проте установка датчика вібрації означає, що зламати ящик або сейф шансів менше (навіть якщо хтось спробує його видалити, він активується). Прикріпіть його до ящика або в сейфі і отримаєте повідомлення, коли двері відкриються.

Пристрій можна додати на будь-яку платформу розумного будинку Xiaomi або Aqara. Датчик працює по протоколу ZigBee. Для його роботи потрібен шлюз. Якщо під'єднати девайс до додатка Apple HomeKit, то необхідно використовувати шлюз Aqara Hub.

Під'єднавши датчик, ви будете бачити так звану "Криву вібрації", в ній можна подивитися зміну вібрації на графіку. Відповідно, пікові значення - моменти виявлення вібрації.

krivaya_vibratsii.jpg

При активації датчика ви також побачите другий пункт меню, який дозволяє налаштувати чутливість датчика. Усього доступно 3 показники:

chuvstvitelnost_datcgika.jpg

Давайте подивимося, що він вміє в сценаріях:

stsenarii_datchika.jpg

Перша дія "Vibration detected" - виявлення вібрації. Відповідно, датчик при виявленні вібрації - запускає сценарій. За аналогією з датчиком руху, спрацьовувати може не частіше 1 разу на хвилину.

Друга дія "Drop detected" - виявлення падіння. Датчик спрацьовує якщо різко прискорюється і вдаряється (що характеризує падіння).

Третя дія "Tilt detected" - виявлення нахилу. Чітко спрацьовує, якщо нахил проходить у вертикальній осі.

Висновки

Датчик вібрації один з найгнучкіших пристроїв розумного будинку Aqara - його можна використовувати для управління іншими пристроями, для перетворення звичайних предметів у видаткову частину розумного будинку. І, звичайно, - для підвищення безпеки.

Безпека заміських будинків і квартир на перших поверхах - головний привід придбати датчик вібрації, по одному на вікно.

Якщо ж відповідної загрози будинку немає, то один датчик вібрації дозволить поекспериментувати з різними розумними функціями і з'ясувати на власному досвіді, наскільки вони будуть затребувані.

Відео про Aqara Vibration Sensor (Eng)

Всього товарів: 1

Розумний дім

Датчик вібрації Aqara (DJT11LM) Датчик вібрації Aqara (DJT11LM)
Код товару: 610009
В наявності