img
0
Обране

Огляд і тестування ДБЖ Powercom SPD-1000N

29 січня 2018

Джерело безперебійного живлення SPD-1000N призначено для захисту комп'ютерів, робочих станцій, мережевих сховищ, модему або інших пристроїв. Особливо цікавим він може бути для офісного застосування, де використовуються не надто потужні ПК, і дуже важливо забезпечити стабільну їх роботу і коректне виключення.

Огляд і тестування ДБЖ Powercom SPD-1000N | romsat.ua

Зовнішній вигляд

Powercom SPIDER SPD-1000N зовні нагадує збільшений мережевий фільтр. Ключовими елементами лицьової сторони виступають вісім євророзеток. Половина з них розташовані з лівого боку, і написом «Bypass» під ними. Для них не забезпечена функція резервного живлення, лише фільтрація перешкод і захист від сплесків. Тобто вони функціонують лише тоді, коли ДБЖ працює в нормальному режимі від мережі. Тому системний блок, монітор та інші важливі компоненти слід підключати до чотирьох розеток справа, під якими знаходиться напис «Battery».

Огляд і тестування ДБЖ Powercom SPD-1000N | romsat.ua

Тестування

Тестування проводилося навантажувальним стендом і мультиметром MASTECH MY64. Під час тестування навантажувальний стенд був підключений через ДБЖ і зовнішній автотрансформатор, за допомогою якого моделювалася зміна вхідного напруги. Перемикання на роботу від внутрішнього акумулятора стався при зниженні вхідної напруги до 159 В.

На другому етапі поступово збільшували напругу на вході, щоб зафіксувати момент вимикання ДЖБ і повернення до роботи від мережі. Це сталося при досягненні напруги 173 В. Отримані показники говорять про те, що включення пристрою буде відбуватися в критичні моменти, і тим самим продовжувати термін служби внутрішнього акумулятора.

Огляд і тестування ДБЖ Powercom SPD-1000N | romsat.ua

Було проведено тест з зникненням напруги при роботі на реальній комп'ютерній системі, в основі якої лежала зв'язка процесора Intel Core i7-4960X з TDP на рівні 130 Вт і відеокарти MAXSUN GeForce GTX 1050 Ti Optimus Prime 4G. А в ролі джерела живлення використовувалася модель з розширеним діапазоном вхідної напруги і активним модулем корекції коефіцієнта потужності (APFC). Загальна потужність споживання склала 247 Вт. Експеримент пройшов успішно: ДБЖ встигав переходити в автономний режим, підтримуючи коректну роботу комп'ютера. Тест повторювався п'ять разів, без будь-яких проблем.

Достоинства модели Powercom SPIDER SPD-1000N
  • простий, компактний і ергономічний дизайн корпусу
  • наявність восьми євророзеток, чотири з яких підтримують функцію резервного живлення
  • можливість «гарячої» заміни акумулятора
  • підтримка режиму «холодного» старту
  • підтримка «Green Mode»
  • відмінні показники автономності
  • захист від короткого замикання і перевантажень
  • для продовження терміну служби акумуляторної батареї використовується алгоритм зарядки з урахуванням температурної компенсації

Порадував час роботи в автономному режимі: при навантаженні в 530 Вт воно становить 3 хвилини, а при 150 Вт - 19 хвилин. Цього більш ніж достатньо для закриття всіх програм зі збереженням результатів діяльності та коректного завершення роботи ПК. До того ж підтримуює режими «холодного старту» і «Green Mode». Перший дозволяє включити ДБЖ і підключені до нього пристрої на кілька хвилин, навіть якщо в мережі немає напруги. Це буде корисно, наприклад, щоб отримати або відправити важливе електронного листа. Другий режим зменшує час роботи в автономному режимі, якщо жодна з підключених навантажень не працює. Завдяки цьому економиться енергія акумулятора і продовжується термін його служби.

В іншому Powercom SPIDER SPD-1000N є гідним кандидатом для офісних комп'ютерів, систем відеоспостереження або малопотужних домашніх ПК. Він дуже простий в експлуатації, зате забезпечує відмінну автономність, особливо в разі невисокого енергоспоживання підключеної системи.

Джерело: Powercom

Компанія РОМСАТ - авторизований партнер POWERCOM в Україні.

Відеоогляд Powercom SPIDER SPD-1000N