img
0
Обране

Uniview - ефективні рішення для термометричного контролю

24 липня 2020
UNV_623x390_1 (1).png

Професійні рішення для термометричного контролю

Компанія Uniview пропонує повний спектр професійних рішень, необхідних для здійснення масового термометричного контролю на об'єктах будь-якого масштабу. Розробки вже доступні і в Україні. Компанія Uniview входить в першу п'ятірку світових виробників систем охоронного відеоспостереження та контролю доступу. Один з головних козирів виробника — здатність гнучко реагувати на вимоги ринку. Власний штат інженерів-розробників і великі вкладення в НДДКР дозволяють UNV створювати якісні продукти в найбільш слушний час. Черговий раз це підтвердилося в ході нинішньої пандемії нової коронавірусної інфекції. У відповідь на глобальну загрозу Uniview створила ряд рішень для допомоги в боротьбі з поширенням нового вірусу.

Як відомо, один з найбільш частих симптомів COVID-19 — підвищена температура тіла. Тому в Китаї та інших розвинених країнах, один із заходів виявлення потенційних хворих став масовий температурний скринінг. Але здійснити цю процедуру не так-то просто, особливо в місцях масового скупчення людей. Адже вимірювання треба проводити безконтактно. Це можна робити за допомогою ручних інфрачервоних пірометрів або застосовуючи тепловізійні камери з функцією вимірювання температури. У відповідь на вимогу ринку UNV створила повний спектр рішень для термометричного контролю, які завдяки компанії «РОМСАТ», офіційного дистриб'ютора Uniview в нашій країні, доступні вже і українським замовникам.

Температурний скринінг - індивідуальний і масовий

Одним з найбільш перспективних рішень, запропонованих UNV, є комплекс TIC600. В його основі — біспектральна камера, що поєднує тепловізійний і оптичний сенсори в одному корпусі. Тепловізор здатний дистанційно вимірювати температуру тіла у тридцяти осіб одночасно з точністю до 0,3°С (за умови використання калібратора, що поставляється в комплекті), а оптична FullHD камера допомагає ідентифікувати людей у разі потреби. Спеціальне фірмове ПО дозволяє не тільки розпізнавати самі обличчя, але і виявляти найбільш відповідні ділянки для вимірювання температури - області чола та очей. При такому підході не важливо, чи є на обличчі захисна маска або окуляри. Ефективна точність вимірювання, за даними виробника, становить до 10 метрів (але чим ближче, тим, звичайно, краще).

Найбільш придатними об'єктами для установки TIC600 є аеропорти, вокзали, станції метро, офісні центри, медичні та навчальні заклади, ТРЦ, супермаркети, поштові та банківські відділення. До речі, для сфери транспорту та інших об'єктів критично важливої інфраструктури є особливе рішення — OPD-533TM, що поєднує в собі рамковий металодетектор і датчик для вимірювання температури тіла. Ще однією актуальною розробкою є термінал системи контролю доступу OET-213H-BTS1. Цей серійний пристрій з функцією розпізнавання облич був доопрацьований у дусі часу шляхом встановлення ІЧ-датчика для вимірювання температури тіла.

Читайте також: Надходження на склад: система вимірювання температури тіла UNV TIC2531TER5-F10-4F6APCA

Термінал, оснащений двома FullHD-камерами і ЖК-дисплеєм здатний не тільки «впізнавати» людей (відкриваючи або забороняючи їм доступ в приміщення відповідно до корпоративної політики безпеки), але і сигналізувати про небезпечне підвищення температури у будь-кого з відвідувачів. Це рішення буде актуальним для комерційних організацій, оскільки термінал можна інтегрувати в наявну систему контролю доступу на підприємствах. 

Спектр рішень Uniview охоплює інтегровану систему для вимірювання температури на зап'ясті CW180, оснащену монітором, камерою і спеціалізованим відеореєстратором, а також ручним портативним тепловізором UTi165H для термометричного контролю. Відзначимо, що модель CW180 може мати попит у ТРЦ, оскільки в ній є функція трансляції рекламного контенту на монітор.

Невідомо, як довго світ в цілому і Україна зокрема відчуватимуть наслідки нинішньої пандемії. Ясно одне — заходів карантинного контролю тою чи іншою мірою доведеться дотримуватися ще довго, а значить, необхідність масового скринінгу температури тіла збережеться ще як мінімум на рік або навіть більше.


© Ігор КИРИЛЛОВ, журнал "Сети и Бизнес" 

РОМСАТ - національний дистриб'ютор Uniview в Україні