img
0
Обране

Використання ІоТ рішень в сучасній медицині

09 грудня 2020
tektelik_623x390.png

ІоТ в медицині

Досягнення у сфері Інтернету речей (Internet of Things, ІоТ) відкрили в медицині цілий світ можливостей, а в майбутньому підвищать ефективність та якість послуг. Сучасні медичні заклади використовують сенсори, розумні пристрої і різноманітне програмне забезпечення для надання доступу до віддаленого моніторингу здоров’я, підрахунку обладнання та обліку медикаментів. Одним з найцікавіших використань ІоТ технологій - моніторинг фармацевтичних складів для контролю температури.

Завдання

Важливу роль у захисті фармацевтичної продукції від псування грає правильно підібране місце для зберігання. Багато медичних препаратів залежні від температури та вологості повітря, неправильне зберігання може призвести до втрати медикаментами своєї ефективності чи навіть зробить їх небезпечними для пацієнтів. Щоб уникнути погіршення якості фармакологічних продуктів, завідувачі лікарнями повинні постійно і точно вимірювати та контролювати в режимі реального часу стан фармацевтичного складу.

Контроль за показниками це виклик для медичних закладів, адже перевірка температури та рівня вологості вручну є задачею малоефективною і трудоємною, людський фактор несе в собі ризик помилки в точності вимірювання та звітності. ІоТ технології дозволяють усім, хто надає медичні послуги, автоматизувати моніторинг температур фармакологічних складів. Так, одна з найвідоміших лікарень у Швейцарії, Merian Iselin Clinic, шукала шляхи для надійного та ефективного методу віддаленого моніторингу та підтримки ідеальної температури і вологості у їхніх фармацевтичних складах.

Рішення

Клініка Merian Iselin обрала хмарне комплексне IoT рішення для забезпечення якості та безпеки своїх фармацевтичних продуктів. Хмарна IоТ платформа Switzercloud дозволяє лікарні за допомогою ІоТ сенсорів слідкувати за станом складів з медикаментами. Такі сенсори цілодобово вимірюють значення температури і вологості близько до реального часу та відправляють результати до Switzercloud IoT платформи через LoRaWAN®. Звідси лікарня може переглянути зібрану інформацію через інтуїтивний інтерфейс. Вбудована в Switzercloud система сповіщень дозволяє технічній команді миттєво реагувати на підвищення показників температури та вологості. Через легкість у використання для кінцевих користувачів, дані можуть бути переглянуті та переслані багатьма керівниками лікарні, забезпечуючи керування на оптимальному рівні.

Більше про ІоТ рішення SwitzerCloud

TEKTELIC забезпечує підключенням LoRaWAN® (Long Range Wide Area Network), що потрібне для цього інноваційного рішення. TEKTELIC з гордістю надає можливості підключення до LoRaWAN® мережі, та всі необхідні для цього інноваційного рішення продукти. LoRaWAN® - це ідеальна технологія для забезпечення масштабним, широкодіапазонним, енергоефективним, і надійним двонаправленим обміном інформацією з широким покриттям всередині приміщення. 

Результати

  • Автоматична звітність медичному персоналу для забезпечення правильних умов зберігання
  • Безпека якості та правильного дотримання умов зберігання медичних засобів, що зменшує інциденти псування
  • Більша деталізація записів температури та вологості повністю усуває неефективність ручного моніторингу
  • Легкий доступ до інформації про стан зберігання, що робить поширення та контролювання нею між різними департаментами більш ефективним.
Щоб дізнатись більше про TEKTELIC End-to-End IoT рішення, відвідайте сторінку romsat.ua/datchiki/ або зв’яжіться з нами iot@romsat.ua

РОМСАТ - офіційний дистриб'ютор TEKTELIC в Україні



Всього товарів: 1

Датчики

Тривожна кнопка Tektelic TEKT_BUTTON Тривожна кнопка Tektelic TEKT_BUTTON
Код товару: 610030
Під замовлення